cosmetice sustenabile

SUSTINEREA DURABILITĂȚII 

Vagheggi are plăcerea de a prezenta noul său ambalaj sustenabil: sticlă ușoară, rezerve, hârtie certificată, cerneală realizată din materiale regenerabile (pe bază de plante) fără utilizarea de ulei mineral sau solvenți aromatici și lac pe bază de apă. Dar nu ne-am oprit aici.

Ori de câte ori a fost posibil, am folosit ingrediente locale pentru a ne reduce impactul asupra mediului; altfel, am lucrat cu parteneri de comerț echitabil. Monitorizăm întregul lanț de producție pentru a crea produse cosmetice 100% italiene.

Să aprofundăm și să învățăm despre angajamentul nostru, alcătuit din multe bune practici

Vizionați videoclipul
FSC mix

FSC mix


Certificarea FSC MIX pentru gestionarea corectă a pădurilor și urmărirea produselor derivate: hârtia folosită în acest ambalaj este fabricată din materiale certificate FSC și materiale reciclate.

Elemental Chlorine
Free Guaranteed


Celuloza a fost albită printr-un proces prietenos cu mediul, fără utilizarea de produse pe bază de clor, garantând un nivel maxim de compuși organici clorurați derivați care nu depășesc 0,2 kg/tonă.

bollo3

Cerneluri și Lacuri

Cernelurile noastre sunt realizate din materiale regenerabile (de origine vegetală), fără ulei mineral sau solventi aromatici. De asemenea, efectuăm screening pentru metale grele și compușii lor.

Lac pe bază de apă.

Long life

Long Life


Respectă cerințele ISO 9706, standardul care califică hârtia „permanentă” și garantează integritatea acesteia în timp.

bollo5

Fără Acid


Produse sunt realizate folosind procese de producție desfășurate într-un mediu non-acid în timpul fazelor de dimensionare.

Fără Metale Grele


bollo10

Borcane & Rezerve


Borcanele sunt fabricate din sticlă „ușoară”, care este ușor de reciclat și are un impact redus asupra mediului. Rezerve dedicate pentru liniile Premium pentru a permite reutilizarea borcanelor.

bollo9

Economii de Materiale


Ilustrațiile imprimate și paletele de plastic nu mai sunt utilizate.

cosmetice sustenabile
gama lime
cosmetice sustenabile balance
i love coral

SISTEME DE PROTECȚIE SOLARĂ PRIETENOASE CU MEDIUL

Gama noastră "Summer Paradise" a fost dezvoltată ca rezultat al cercetărilor privind cel mai bun profil ambiental; un sistem inovator de protecție solară constând în trei filtre solare chimice care sunt biodegradabile în proporție de până la 75%.

Am crezut întotdeauna că respectul pentru mediu ar trebui să ghideze alegerile noastre.

Ambalaj

Ambalare


Pentru producția tuburilor, am ales Braskem, un material biobazat regenerabil. Utilizarea polietilenei derivate din trestia de zahăr în timpul ciclului de producție înseamnă că emisiile de CO2 atmosferic sunt reduse. Unitatea de expunere a produselor de protecție solară a fost proiectată pentru a elimina polistirenul și pentru a acorda prioritate cartonului ondulat reciclabil. De asemenea, am optat să excludem cutia și broșura de ambalaj pentru a reduce impactul și deșeurile ambientale.

Ingrediente active de comerț echitabil


Vagheggi urmărește politici atente de comerț echitabil în selectarea materiilor prime. Acest lucru se realizează prin colaborarea cu furnizori care respectă legile interne și internaționale care protejează angajarea în comunitățile locale și mențin tradițiile de recoltare și prelucrare în viață.

Unt de murumuru: Untul de murumuru este bogat în acizi grași nesaturați precum acidul oleic (omega-9) și acidul linoleic (omega-6), care protejează, repară și elasticizează pielea.

Ulei de buriti: Uleiul de buriti, bogat în carotenoizi și provitamina A, are proprietăți antioxidante și regeneratoare.

Unt de shea: Untul de shea are proprietăți de întărire și anti-rid.

Ulei de jojoba: Uleiul de jojoba este bogat în esteri ceroși care hrănesc pielea.

Commiphora mukul: rășina sa are proprietăți de slăbire.

Proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire


Vagheggi și-a formulat întotdeauna produsele de protecție solară cu aceeași diligență pe care o acordă produselor cosmetice profesionale: obiectivul principal este să ofere protecție împotriva razelor UV, însă produsul este și un adevărat tratament cosmetic care hidratează, previne și combate îmbătrânirea prematură a pielii. Formulele oferă protecție imediată și de lungă durată și hidratează pielea. De asemenea, ele combat oxidarea și efectele fotoîmbătrânirii, datorită:

Vitamina E, acetat de tocoferol: proprietăți antioxidante puternice neutralizează radicalii liberi care se formează în timpul expunerii la soare, deteriorând celulele;

Panthenol, provitamina B5: proprietăți hidratante, antioxidante și protectoare;

Hialuronat de sodiu: hidratează profund și umple liniile fine;

Beta-glucan: un polizaharid care stimulează proliferarea fibroblastelor și este implicat în procesul de vindecare; prin urmare, are proprietăți excelente de regenerare și anti-rid. Beta-glucanul protejează împotriva deteriorării oxidative cauzate de radiațiile UV.

Proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire


Încă mai este mult de parcurs în ceea ce privește găsirea unui echilibru între om și mediu. Scopul este de a dezvolta formule cu compatibilitate ecologică și siguranță umană în minte. În conformitate cu Legea Recifurilor din Hawaii, Vagheggi a dezvoltat o gamă holistică și durabilă de produse de protecție solară, selectând ingrediente de origine vegetală și dezvoltând formule care respectă natura și optimizează protecția pielii, garantând în același timp o bronzare sigură și radiantă. Toate produsele noastre de protecție solară poartă logo-ul "Amo i coralli" ("Iubesc coraliile") pentru a comunica viziunea noastră durabilă în răspuns la creșterea conștientizării etice.

i love coral
stick protectie solara
Spray Bronzare Corp SPF20 Summer Paradise
Certificare ISO 22716

ISO 22716 certification


Certificare care asigură conformitatea cu standardele bunelor practici de fabricație (GMP) pentru produsele cosmetice, conform cerințelor Regulamentului CE 1223/2009 al Parlamentului European). Standardul ISO 22716 este primul document internațional care stabilește linii directoare pentru aplicarea bunelor practici de fabricație de către producătorii de produse cosmetice și este standardul armonizat pentru aplicarea prevederilor articolului 8 din Regulamentul 1223/2009; se aplică proceselor de producție, control, depozitare și expediere a produselor cosmetice.

Certificare vegană

Certificare vegană


Certificarea vegană ICEA garantează conformitatea cu principiile vieții vegane. Controalele stricte, constante și continue nu numai că atestă originea non-animală a materiilor prime, dar exclud și orice urmă de ingrediente de origine animală din procesul de achiziție a materiei prime. Această certificare oferă consumatorilor o garanție la nivel înalt și pune companiile în situația de a trebui să facă față unui proces de certificare foarte strict; deși s-a dovedit foarte provocator, ne-a permis să facem un alt pas important spre redezvoltarea companiei noastre și stabilirea unei culturi a consumului conștient și durabil.

Certificare organică (gama BIO+)

Certificare Organică
(Gama BIO+)

Cosmos Organic stabilește standardele pentru cosmeticele organice și este recunoscut atât în ​​Europa, cât și nu numai. Standardul Cosmos stabilește modul în care toate produsele cosmetice organice noi trebuie să fie formulate și armonizate. Scopul final al noului standard COSMOS este de a aborda problemele cheie pentru a proteja mediul și a proteja bunăstarea omului de pe planetă. În calitate de stabilitor de standarde comun și imparțial, își propune să garanteze tranziția între progresul tehnologic actual și viitor și dezvoltarea unor produse cosmetice din ce în ce mai naturale și organice. Această certificare își propune să fie un punct de referință precis și de încredere pentru consumatori, care trebuie să fie informați în mod clar și transparent, astfel încât și ei să poată juca un rol în dezvoltarea durabilă atunci când efectuează achiziții.

Certificare FSC


Certificarea FSC este o certificare voluntară. Ne mândrim să folosim cutii care respectă această certificare și ne bazăm decizia de a face acest lucru pe presupunerea că cele mai bune intenții merg mână în mână cu acțiuni concrete. Trebuie remarcat faptul că, pentru a atinge standarde de calitate tot mai înalte, standardele FSC sunt supuse revizuirii periodice. Acest lucru subliniază angajamentul și interesul din partea companiilor, precum Vagheggi, care aleg să adere la această certificare. Sigla FSC afișată pe produse este cunoscută ca o etichetă FSC. Aceste etichete pot fi folosite doar de companiile certificate pe ambalaje certificate și garantează că ambalajul produsului pe care îl cumpărați este realizat din hârtie din surse responsabile.

I'm Green certification

I'm Green certification


Tuburile pe care le folosim în gama noastră Bio sunt fabricate din PE pe bază de plante. Acest bioplastic este produs prin fermentarea zahărului din trestia de zahăr cultivată în Brazilia fără OMG din culturi cu apă scăzută. Întregul ciclu de producție este apoi monitorizat îndeaproape pentru a evalua impactul general asupra mediului și social. Acest bioplastic reduce semnificativ emisiile de CO2 și nu conține componente de origine fosilă. În plus, 80% din energia folosită pentru producerea bioplasticului este obținută din surse regenerabile.

BIO+, GAMA organică CERTIFICATA VAGHEGGI

BIO+, GAMA ORGANICĂ
CERTIFICATĂ VAGHEGGI

Atunci când o companie care a îmbrățișat întotdeauna Fitocosmetica decide să se aventureze în domeniul organic, trebuie să facă acest lucru într-o manieră complet deschisă, transparentă și responsabilă.

Gama noastră BIO+ a fost dezvoltată având în vedere aceste cuvinte cheie și acest lucru ne-a permis să ne urmăm visul, fără compromisuri.

formule

Formulele Noastre


Gama BIO+ este certificată și garantată de Cosmos Organic, care stabilește standardele pentru cosmeticele organice atât în ​​Europa, cât și nu numai. Această certificare se acordă atunci când întregul lanț de aprovizionare respectă următoarele standarde: respect pentru biodiversitate, durabilitate, utilizare responsabilă a resurselor naturale și respect pentru sănătatea umană și mediu.

Ambalaj

Ingrediente active de comerț echitabil


Cutiile noastre sunt realizate din hârtie ecologică, biodegradabilă, de algă Shiro, care este reciclată printr-un proces inovator. Fabricată folosind flori de alge recoltate din laguna Veneției, această hârtie este, de asemenea, certificată FSC. Am adoptat parțial această abordare datorită produsului inovator și de perspectivă și parțial pentru a aduce un omagiu Veneției: un oraș care este simbol al frumuseții și este doar un exemplu al numeroaselor minuni pentru care Italia este cunoscută în întreaga lume. În plus, la fabricarea cutiilor noastre nu se folosesc puncte de lac sau lipici, prospectul a fost eliminat, iar ambalajul în sine a fost transformat într-o suprafață complet inscriptabilă.

Certificările Noastre


Cosmeticele noastre organice sunt, de asemenea, certificate vegane, ceea ce garantează respectarea principiilor vieții vegane; controale stricte care nu numai că atestă originea non-animală a materiilor prime, dar exclud și orice urmă de ingrediente de origine animală din procesul de achiziție a materiei prime.

Certificare organică (gama BIO+)
Certificare vegană
I'm Green certification

Plastic pe bază de plante


Borcanele și picuratoarele noastre sunt fabricate din sticlă „ultra-ușoară”, cu impact redus asupra mediului, care este ușor de reciclat. Tuburile noastre sunt fabricate din PE bioplastic pe bază de plante, care reduce semnificativ emisiile de CO2 și poartă sigla „Sunt verde”. Acest tip de plastic este fabricat din trestie de zahăr non-OMG cultivată în Brazilia. Beauty Tin-ul nostru a fost creat astfel încât să puteți achiziționa un produs organic în ambalaj care poate fi reutilizat ca cutie de bijuterii, cutie de nasturi sau cutie de bibelouri, cu cel mai mare respect pentru mediul înconjurător.

AMBALARE

Raggruppa 206@2x (2)
Organic Vegan Genuine